• Συμβουλή Ευτυχίας 1: Μικρές Πινελιές Ευτυχίας

  Αποφάσισα ο μήνας Φεβρουάριος - σε πείσμα όσων συμβαίνουν -  να είναι ο μήνας της Ευτυχίας. Θα ακολουθήσουν λοιπόν αναρτήσεις και σχόλια με θέμα την Ευτυχία 
  Μικρές Πινελιές Ευτυχίας
  Συχνά προσδίδουμε στην ευτυχία μας ένα περιεχόμενο δύσκολο ή αδύνατο να επιτευχθεί με αποτέλεσμα να ζούμε με τη διαρκή ματαίωση. Φανταζόμαστε την ευτυχία σαν μια ιδανική κατάσταση όπου όλα είναι τέλεια, χωρίς έγνοιες, άγχη, προβλήματα. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο πολύπλοκο. Αρκεί να εστιάσετε στην δική σας ζωή και να επιδιώξετε τις αλλαγές που στο εδώ και τώρα θα είχαν κάποιο νόημα για σας. 
  Εστιάστε σε μικρούς στόχους. Σε επίπεδο ημέρας ας πούμε. Η καθημερινότητα μας επαναλαμβάνεται συνήθως αυτούσια. Η κάθε μέρα μοιάζει με την προηγούμενη και συχνά περνάει η εβδομάδα χωρίς να το καταλάβουμε. Για παράδειγμα: Πρωινό ξύπνημα, δουλειά, σπίτι, τηλεόραση, ύπνο. Αν αυτό έχει καταντήσει κουραστικό ή βαρετό, αν καταλαβαίνετε ότι δεν απολαμβάνετε την μέρα, τότε μάλλον δεν θα απολαμβάνετε και τη ζωή σας.
  Προσθέστε στη μέρα σας το αναπάντεχο, το διαφορετικό. Αυτό που θα είχατε ανάγκη για να αλλάξει η διάθεση σας. "Τι θα μου άρεζε να κάνω τώρα;" Δεν χρειάζεται να διαθέτετε πάντα πολύ χρόνο. Και ένα μισάωρο αρκεί. Να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να βγείτε μια βόλτα κάπου που έχετε καιρό να πάτε, να βγείτε για καφέ, να περιποιηθείτε τα λουλούδια σας, να συναντήσετε μια φίλη/φίλο, να ασχοληθείτε με κάτι που σας αρέσει. 
  Το λάθος που κάνουμε είναι ότι περιμένουμε να βρούμε το χρόνο για να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας. Η αλήθεια είναι όμως ότι το χρόνο μας τον διαμορφώνουμε εμείς σε μεγάλο βαθμό, με τις επιλογές μας. Μπορεί αυτές να φαντάζουν συχνά μονόδρομος αλλά αν τις εξετάσετε πιο προσεχτικά θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι πάντα... 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου