• Συμβουλη ευτυχίας 6: Ευγνωμοσύνη    Το να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη και να μην το λες είναι σαν να τυλίγεις ένα δώρο και να μην το δίνεις.
    William Arthur Ward, 1921-1994, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας


    Η μέρα μας φεύγει γρήγορα. Συνήθως χωρίς να το πολυκαταλάβουμε. Οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν ποτέ: Επαγγελματικές, οικογενειακές, κοινωνικές, νομικές. Σκεφτόμαστε τι πρέπει να διευθετήσουμε την επόμενη μέρα, τον επόμενο μήνα. Τι δεν θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε τώρα ίσως και ποτέ. Δεν χρειάζεται να πιέσουμε τον εαυτό μας για να τα σκεφτούμε αυτά. Είναι ως ένα βαθμό αυτονόητα, σαν τον αέρα που αναπνέουμε. 
    Αφιερώστε λίγα λεπτά πριν πέσετε για ύπνο το βράδι για να σκεφτείτε για ποιο πράγμα είστε ευγνώμονες σήμερα. Τι άξιζε από την ημέρα; Κρατείστε ένα "ημερολόγιο ευγνωμοσύνης" για να θυμάστε όλα τα καλά που περνούν από τη ζωή σας και τα αγνοείτε, σαν ψιλά γράμματα ή τα θεωρείτε τόσο δεδομένα που δεν τους δίνετε την πρέπουσα θέση στη ζωή σας. Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας απέναντι στα πρόσωπα που πρέπει. Μην την κρατάτε για τον εαυτό σας. Ανοίξτε τις πόρτες της ουσιαστικής επικοινωνίας με τους άλλους, πέρα από τυπικότητες, γενικολογίες και κενές λέξεις...
     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου