• Πως οι μπαμπάδες επηρεάζουν τις προσωπικότητες μας


  Νέα ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι ο μπαμπάς μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού του όσο μπορεί και η μαμά. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal Personality» και στο  «Social Psychology Review» βρήκε πως η αγάπη του μπαμπά μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του παιδιού ίσως και περισσότερο από ότι της μαμάς.

  Ο Ronald Rohner από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ εξέτασε τα αποτελέσματα της απόρριψης στην προσωπικότητα των παιδιών, σημειώνοντας ότι: «Τα παιδιά και οι ενήλικες, ανεξαρτήτως καταγωγής, κουλτούρας και φύλου, τείνουν να ανταποκρίνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όταν βιώνουν την απόρριψη από τα αγαπημένα τους πρόσωπα»

  Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, τα παιδιά συχνά βιώνουν τον ίδιο βαθμό αποδοχής ή απόρριψης και από τους δύο γονείς. Παρόλα αυτά οι επιπτώσεις της απομάκρυνσης του ενός γονέα – συχνότερα του πατέρα – μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρές από ότι της μητέρας.


  Ο κος Rohner υποστηρίζει ότι τα ευρήματα καταδεικνύουν την σημασία της πατρικής αγάπης για την υγιή πορεία του παιδιού προς την ενηλικίωση.
   

  Δημοσιεύτηκε στις 20/6/2012 στο The British Psychological Society


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου