• Η Ημέρα της Αποτυχίας


    Είναι η αποτυχία κάτι το οποίο οφείλουμε να φέρουμε βαρέως ή κάτι το οποίο πρέπει να γιορτάζουμε; Οι Φιλανδοί φαίνεται να πιστεύουν το δεύτερο. Εδώ και δύο χρόνια οι εμπνευστές μιας πρωτότυπης πρωτοβουλίας μαζί διάφορους οργανισμούς στην Φιλανδία οργανώνουν την Εθνική Μέρα της Αποτυχίας στις 13 Οκτωβρίου. Ο στόχος; Να γιορτάσουν την αποτυχία. Όχι ως κάτι που επιβραβεύουν, αλλά ως μια εμπειρία, η αξία της οποίας οφείλει να αναγνωριστεί. Ο φόβος της αποτυχίας μας αποτρέπει από το να προσπαθούμε, η ίδια η αποτυχία βιώνεται ως κάτι εξαιρετικά αρνητικό και πολλοί άνθρωποι αυτοπροσδιορίζονται εξ’ ολοκλήρου με βάση τις αποτυχίες τους. Οι Φιλανδοί μας καλούν να μιλήσουμε για τις αποτυχίες μας, να αναγνωρίσουμε την αξία τους και να τις αξιοποιήσουμε για να προσεγγίσουμε με επιτυχία τους στόχους μας

    Στην επίσημη ιστοσελίδα αυτής της πρωτοβουλίας αναφέρουν:
    «Ο εχθρός δεν είναι η αποτυχία αλλά ο φόβος της αποτυχίας. Αποτυχία και επιτυχία είναι αλληλένδετα μεταξύ τους για αυτό πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε τις αποτυχίες μας αλλά και να μαθαίνουμε από αυτές, ούτως ώστε να φτάσουμε στην επιτυχία».

    Την πρωτοβουλία για το καινοτόμο αυτό εγχείρημα ανέλαβαν μια επιχειρηματική κοινότητα που διοικείται αποκλειστικά από φοιτητές προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς η Aalto Entrepreneurship Society σε συνεργασία με την Boardman Ltd, η οποία αποτελείται από ένα δίκτυο Φιλανδών επιχειρηματιών.

    Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να συμμετέχετε στην διάδοση της προσπάθειας να γίνει η 13η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αποτυχίας επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου